torsdag 23. oktober 2008

Taktekking del 1.

I dag tok eg og far oss fri fra jobb for å vere i huset og gjere alt klart til taktekking. Vi fekk ferdigstilt gesimsane, laga til utstikket ovanfor soveromsvinduet, satt på takrenne, skåre isolasjon som skal leggast ned i "Bølgedalane" på takdekket samt rydda garasjetaket. Jørn fra Uri & Sønn kom opp ein tur og borra 2 hol i hulldekket på garasjetaket der avløpsrøra vil bli montert.


Rekkverket til takterassen.


Utstikket over hjørnevinduet på soverommet blir støtta opp av nokre 2" x 8 som er skrudd fast i Q-dekket.


Wullum har laga nokre vinklar som vi bruker til å støtte opp rekkverket på takterassen.

På grunn av stormvarsel har vi satt i ei provisorisk skyvedør der det på sikt vil kome ei permanent skyvedør. Sistnevnte i glas.

Vi har fått opp takrenne på bakveggen til "soveromsfløya".


2 Kara frå Takservice AS starta med taktekkinga i dag og først ut var garasjetaket.


Brødrene Haugseth har lagt straumkabel på austsida av huset, så snart er kabelen som går ett par meter over huset historie. Uteområdet blei mykje bedre etter arbeidet var gjort :-)


Det har vore ein del austavind i dag, men på langt nær så mykje vind på Aure sida av Sykkylvsfjorden som det var på Ikornnes sida. Vi observerte ein kontainer flytande midtfjords og lurte på om Ekornes hadde starta naudhjelp, for kontaineren dreiv raskt i rettning Hjellegjerde. Vi fekk høyre seinare at den var tom og at den hadde blåst på sjøen på Ekornesfabrikken. Heldigvis har det ikkje vore sånne vindkuler her oppe i lia.

Ingen kommentarer: