onsdag 21. januar 2009

Kjeller

Sjølv om eg har vore lite aktiv denne veka, og kjem til å bli det ut veka, så har far gjort mykje godt arbeid i huset. Han har blant anna fått opp veggplater på veggen der varmepumpa skal stå på teknisk rom slik at vi kan flislegge dette partiet og få inn pumpa. Vi kan ikkje sluttføre rommet før rør i alle golv er på plass, men sidan vi vil ta pumpa i bruk i kjellaren så klargjer vi alt rundt pumpa no. I tillegg så har han begynt med rominndelinga i kjellaren.


Dei svarte røra opp fra golvet kjem frå energibrønnen. Det framom er sluken. Det nederste grøne røret er kaldevatn inn til varmepumpa, og det øverste er der varmevatnet vil gå ut.
Ekowell har to uttak for varmevatn, eit for varmt og eit for lunka. Dette har eg gløymt å fått klarlagt oppdaga eg her no..... Der må vere eit uttak til på 140cm frå golvet, men korleis skal man blande det varme og det lunka vatnet? Dette må eg finne ut av.


Lars Petter har laga ei svært så ryddig kobling for vatnet.


Veggen mellom garderobe, toalett og kino er satt opp. Kino vil vere der isolasjonen ligg, der dissa blå sekkane og bukken står vil det kome boder. Der røra er og spikerbelte til far ligg vil toalettet vere, og der lampa står kjem garderoba tilknytta hovudinngangen. I boda bak toalettet vil ventilasjonsanlegget stå, så her blir det ein del rør til i tillegg til dei to som visast her.

Ingen kommentarer: